De vele toepassingen van domotica

op kantoor, fabriek of instelling

Creëer een prettige werkomgeving met domotica

Een kantoorpand, fabriek of bijvoorbeeld zorginstelling kan niet zonder domotica. Het zorgt niet alleen voor een prettige werkomgeving, gastvrijheid en veiligheid. Het zorgt ook voor de nodige energiebesparing.

Oneindig veel mogelijkheden met domotica

Bij domotica wordt in eerste instantie vaak gedacht aan de automatisering van de airconditioning, verwarming of verlichting. Er zijn nog veel meer zaken die u door een domotica systeem kunt laten beheren. Denkt u bijvoorbeeld aan de ramen, geluidsinstallatie en zonnewering, maar ook alarminstallaties of uw sanitair.

Populaire domotica toepassingen op de werkvloer

Energie besparen met behulp van domotica
Het energieverbruik van een kantoorpand kan op jaarbasis flink oplopen. Elektrische apparaten die aan blijven staan of verlichting die blijft branden. Door de kantooromgeving te automatiseren, kan flink worden bespaard op het energieverbruik.
Verlichting in kantoren
Door middel van domotica zijn verlichte kantoren na sluitingstijden absoluut verleden tijd. Organiseer uw verlichting op basis van bewegingssensoren. Blijft er onverhoopt toch een lamp branden buiten kantooruren, schaken deze eenvoudig uit op afstand via uw mobiele telefoon.
Het aansturen van verwarming en ventilatie
Programmeer uw systeem zo dat ventilatie en verwarming op bepaalde momenten worden in- of uitgeschakeld. Verwarm alleen de ruimten waar medewerkers aanwezig zijn. Door middel van slimme aanwezigheidssensoren wordt dit nauwkeurig vastgesteld. Is er niemand meer aanwezig? Dan wordt het kantoor niet langer verwarmd.
Scroll naar boven